Naast de films in 3D hebben we nu ook een 3D- printer

Als we de markten bekijken zullen we zien dat er tientallen soorten printers beschikbaar zijn. Voor iedere toepassing of opdracht is er wel een toestel dat inspeelt op uw behoeften. Een van die interessante snufjes is ongetwijfeld de 3D-printer.

3D afdrukken, net zoals in de films…? | Waar vindt men een 3D-printer te koop? | Nadelen en voordelen | Hoe werkt een 3D-printer

Als we de markten bekijken zullen we zien dat er tientallen soorten printers beschikbaar zijn. Voor iedere toepassing of opdracht is er wel een toestel dat inspeelt op uw behoeften. Een van die interessante snufjes is ongetwijfeld de 3D-printer.

3D afdrukken, net zoals in de films…?

Een 3D printer verschilt vooral van een gewone printer door het feit dat deze bepaalde objecten driedimensionaal afdrukt. Dit doet men door een 3D-model laag na laag op te bouwen. Vandaag de dag wordt een 3D-printer vooral gebruikt door bedrijven die bepaalde concepten nodig hebben en tijd en geld willen besparen door deze op de achtergrond af te drukken. Firma’s die een 3D-printer kopen weten ook meestal heel goed in welke mate ze dit toestel allemaal zullen gaan gebruiken want een 3D-printer is uiteraard duurder in aanschaf dan een gewone printer. Ze schaffen dergelijk toestel aan in plaats van een gewone kantoorprinter maar uiteraard zal deze kost zichzelf ook op één of andere manier moeten terugbetalen. De afdrukken op zich zijn uiteraard zeer speciaal en niet alledaags waardoor de kostprijs ervan ook hoger ligt dan wanneer men een gewone afdruk vraagt.

Waar vindt men een 3D-printer te koop?

Er zijn diverse ondernemingen waar men 3D-printers kan aankopen. De grote toestellen kosten uiteraard zeer veel geld maar men heeft ondertussen ook al minder professionele toestellen ontwikkeld die het voor minder kapitaalkrachtige mensen ook mogelijk maken dergelijk toestel aan te schaffen.
Vraag uw vrijblijvende offertes onmiddellijk aan en vergelijk de prijzen voor dit driedimensionaal toestel. U krijgt een overzicht van een 3D-printer, prijs en leveringstermijn of zelfs van verschillende toestellen indien u dit wenst. Het kost u niets en het kan u geld besparen dus waarom zou u nog twijfelen…

Nadelen en voordelen

Het grootste nadeel van een 3D-printer is de omvang van het toestel en ook de hogere kostprijs. Maar deze wegen zeker niet op tegen de voordelen ervan. Specifieke sectoren zoals de medische wetenschap, de filmindustrie of kunstenaars zullen u dit kunnen bevestigen want zij kunnen veel vlugger hun creaties een vaste vorm geven, wat uiteindelijk weer serieus wat centen kan besparen.

Hoe werkt een 3D-printer

Een methode die dikwijls gebruikt wordt bij 3D-printen is het gebruikmaken van fijn poeder zoals bioplastic, plantaardige stoffen, gips,…De werking komt overeen met de werking van inkjetprinters. Men verbindt telkens lagen van het gebruikte poeder met elkaar tot deze een vaste vorm aannemen. De bindingen worden gedefinieerd door een CAD-bestand. Via deze werking kun je een model volledig uitprinten met kleur en het is ook de snelste manier van werken.
We gaan naar een tijdperk waar 3D alsmaar meer zal gebruikt worden in onze samenleving. Uiteraard mogen ook de printers en kopieertoestellen hierin niet achterblijven en moet ook die sector ervoor zorgen dat ze mee gaan met hun tijd. De creatie van 3D-printers was dan ook een volgende stap en wie weet waar we uiteindelijk zullen eindigen met de technologieën van vandaag.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?