Hoe kies je de beste printer?

Eens u gekozen hebt welk type van printer er het beste aan uw verwachtingen voldoet, kan u enkele offertes van dit type printer aanvragen om zo uw uiteindelijke keuze te maken.

De printer kiezen die het beste bij uw verwachtingen past, is geen eenvoudige klus. Er zijn massa’s mogelijkheden en al gauw ziet men door de bomen het bos niet meer. Er zijn printers die als het ware een compleet kantoor op zichzelf vormen. Maar als u de printer alleen maar nodig hebt om iets te printen, dan moet men al deze zaken er niet bij hebben.

 

Drie types van printers: wat past het beste bij u?

U kan kiezen uit drie soorten printers. Voor het private gebruik thuis wordt meestal geopteerd voor een inkjet. Wilt men het summum, dan moet men opteren voor een multifunction printer. Daarnaast is er ook nog de laserprinter als mogelijk type.

 

Waar let u het beste op als u een inkjet verkiest?

Als u opteert voor een inkjet printer, dan zorgt u er het beste voor dat u een aantal zaken voor ogen houdt:

  1. Goedkoop is niet noodzakelijk de beste koop. Enkel als u maar heel zelden iets print, kan u kiezen voor een goedkoop toestel. Maar van zodra u regelmatig iets print, kiest u beter voor een iets duurder model.
  2. Kijk naar de pixels of de resolutie. Hoe hoger dit getal is, hoe beter de kwaliteit van de afdrukken zal zijn.
  3. Laat u niet misleiden door de afdruksnelheid. Als er vermeld wordt dat de printer 20 pagina’s per minuut afdrukt, dan moet u dat met een korrel zout nemen.
  4. Print u uitsluitend af in A4-formaat? Dan is er geen probleem, maar als u in andere formaten wenst te printen, dan is uw keuze bij de inkjets erg beperkt.
  5. Het meest voordelig is dat u een printer kiest waar de kleurencartridges gescheiden zijn.
  6. Opties die het mogelijk maken om bijvoorbeeld draadloos te werken, dubbelzijdig te printen, foto’s te printen maken een printer al gauw een pak duurder. Overweeg of u die opties wel echt nodig hebt.

 

Waar let u het beste op als u een laserprinter verkiest?

Net zoals bij de inkjetprinters, zijn er ook bij laserprinters een aantal zaken waar u het beste op let. De tips die voor een inkjetprinter gelden, gelden eigenlijk ook voor een laserprinter. Het grootste verschil tussen beide types van printers is het al dan niet printen in kleuren. Print u uitsluitend in het zwart, dan koopt u best geen kleurenlaserprinter. Print u maar heel af en toe in kleur, dan zal u nog voordeliger werken als u twee printers koopt: een laserprinter voor zwart-wit en een inkjet voor kleuren. Alleen wanneer u echt kwalitatief hoogstaande kleuren moet printen, is de keuze van een kleurenlaser verantwoord.

 

Waar let u het beste op bij het kopen van een multifunction printer?

Een multifunction is een klein kantoortje op zich. Hier moet u dus ook zeer doordacht te werk gaan bij de aankoop.
1. Laat de prijs ook hier geen hoofdargument zijn om een model wel of niet te kopen.
2. Standaard kan u met een multifunction printen, kopiëren en scannen. Faxen is niet altijd aanwezig.
3. Moet uw multifunction printer afdrukken volgens het principe van een laserprinter of een inkjet? Veel is hier afhankelijk van de hoeveelheid afdrukken die u maakt.
4. Handelingen in kleur zijn niet altijd evident bij elk type multifunction. Als u het nodig hebt om regelmatig in kleur te printen, moet u deze mogelijkheid goed nakijken.
Verder kijkt u bij een mulifunction ook best na of de opties wel noodzakelijk zijn en laat u ook hier niet misleiden door de afdruksnelheid.

Eens u gekozen hebt welk type van printer er het beste aan uw verwachtingen voldoet, kan u enkele offertes van dit type printer aanvragen om zo uw uiteindelijke keuze te maken.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?