Copiers: de kosten

Het is best om een goed beeld te hebben van de kosten wanneer u van plan bent om copiers aan te schaffen voor uw bedrijf. Traditioneel wordt bij copiers een onderscheid gemaakt tussen de vaste en variabele kosten. Het is belangrijk om beide goed in te schatten alvorens een beslissing te nemen.

Het is best om een goed beeld te hebben van de kosten wanneer u van plan bent om copiers aan te schaffen voor uw bedrijf. Traditioneel wordt bij copiers een onderscheid gemaakt tussen de vaste en variabele kosten. Het is belangrijk om beide goed in te schatten alvorens een beslissing te nemen.

Vaste kosten copiers

Wanneer we het over de vaste kosten van copiers hebben, dan bedoelen we de aankoop van de machines. De prijzen van copiers kunnen zeer sterk variëren: van enkele honderden euro tot enkele tienduizenden euro. U kunt besparen op uw vaste kosten door multifunctionele copiers te kopen. Met deze copiers kunt u ook printen, faxen en scannen zodat u voor deze functies geen aparte toestellen meer hoeft te kopen. Een andere manier om te besparen op de vaste kosten copiers is te kiezen voor tweedehands copiers. Natuurlijk moet u hier wel goed uitkijken. Zorg ervoor dat u een garantie krijgt voor een bepaalde periode of aan gunstige voorwaarden een onderhoudscontract kunt afsluiten. Zoek zeker een betrouwbare leverancier indien u tweedehands copiers wilt kopen om niet voor onaangename verrassingen te komen staan. U vindt er het snelst één via deze website!

Variabele kosten copiers

De variabele kosten voor copiers zijn de kosten die u betaalt nadat u de copiers hebt gekocht. In de eerste plaats gaat het hier over de zogenaamde verbruiksproducten of supplies voor copiers. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de tonercassettes en papier. Maar het kan ook gaan om andere onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zoals de drum en de fuser. Hoe meer u kopieert, hoe hoger uw vaste kosten dus ook zullen zijn. U kunt uw verbruiksproducten aankopen bij de firma waar u het kopieerapparaat hebt gekocht, maar dit hoeft niet. U kunt ook gerust te rade gaan bij andere leveranciers om zo de laagste prijs te vinden.

Kosten kopieermachine
Kopieermachines vergelijken

Ontvang via deze website tot 3 vrijblijvende offertes voor printers, kopieermachines en multifunctionals binnen uw budget. Vergelijk en maak de beste keuze!

Een andere vorm van variabele kost is het onderhoud van de copiers. Copiers zijn een beetje zoals auto’s: af en toe hebben ze nood aan een grondige onderhoudsbeurt. Indien u dit niet doet, wordt de kans groter dat uw copiers stuk gaan en u veel meer geld moet betalen voor een herstelling. Opnieuw geldt dat dit vaker nodig is naarmate u meer gebruik maakt van uw copiers.

Om het hun klanten gemakkelijk te maken, bieden heel wat leveranciers van copiers formules aan waarbij de variabele kosten worden gebundeld tot één bedrag. Dit bedrag kan de verbruiksproducten bevatten of de verbruiksproducten en het onderhoud van de machine. Indien u copiers huurt, kan zelfs het huurbedrag hierin vervat zitten. Meestal wordt er gewerkt met een prijs per kopie. Op uw machine wordt een teller geïnstalleerd die precies registreert hoeveel kopies er worden gemaakt. In een speciaal contract wordt afgesproken hoeveel de prijs per kopie bedraagt. Aan het einde van een bepaalde periode (een maand of een jaar) krijgt u een afrekening op basis van uw tellerstand. In ruil voor dit bedrag zorgt uw leverancier ervoor dat u altijd over voldoende verbruiksproducten beschikt, dat uw machine wordt onderhouden en dat u altijd kunt rekenen op technische support wanneer het nodig is.

Op zoek naar copiers voor uw bedrijf? Hier kunt u GRATIS tot drie offertes aanvragen. U krijgt een antwoord binnen de 48 uur!

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?