Draadloze scanner

Moet u vaak thuis scannen of bent u vaak onderweg en moet u op verplaatsing ook regelmatig kunnen scannen? Dan is een draadloze scanner misschien iets voor u. Er zijn momenteel hele compacte draadloze scanners op de markt, ze lijken een beetje op een stijltang, waarmee u heel snel foto’s, recepten of bijvoorbeeld aankoopfacturen mee kunt scannen.

Een draadloze scanner

Moet u vaak thuis scannen of bent u vaak onderweg en moet u op verplaatsing ook regelmatig kunnen scannen? Dan is een draadloze scanner misschien iets voor u. Er zijn momenteel hele compacte draadloze scanners op de markt, ze lijken een beetje op een stijltang, waarmee u heel snel foto’s, recepten of bijvoorbeeld aankoopfacturen mee kunt scannen.

Een dergelijke A4 draadloze scanner is licht en compact en dus makkelijk meeneembaar. De gescande afbeeldingen of documenten kunt u naderhand via de USB-aansluiting op uw computer overzetten. De scanner zelf werkt op batterijen maar kan natuurlijk ook op het stroomnetwerk aangesloten worden. De meeste draadloze scanners beschikken ook over een spaarstand zodat het toestel zich na een aantal minuten inactiviteit zelf uitschakelt om zo de batterijen te sparen.

Een draadloze scanner – barcode scanners

1 van de bekendste toepassingen van een draadloze scanner zijn de barcode scanners die in vele magazijnen en winkels gebruikt worden. Bij een barcode scanner worden de barcodes gelezen doordat er een lichtstraal wordt bewogen over de barcode. Deze lichtstraal wordt geabsorbeerd door de donkere lijnen van de barcode en de (witte) spaties zullen de lichtstraal reflecteren. In de barcode scanner zit een ontvanger die het gereflecteerde licht bekijkt en omzet in een elektrisch signaal dat dan aan de computer wordt doorgegeven.

Er zijn 3 soorten scanners voor barcodes:

  • De vaste scanner: dit is geen draadloze scanner, hij blijft gekoppeld aan de computer of terminal en verzendt de data wanneer de barcode wordt gelezen
  • De draagbare batch scanner: deze scanner werkt op batterijen en zullen de gelezen data in hun geheugen opslaan zodat dit op een later tijdstip aan de computer kan worden doorgegeven.
  • De draadloze draagbare scanner: deze scanner slaat de gescande data eveneens op in zijn geheugen maar verzendt deze tegelijkertijd ook naar de computer zodat alle gegeven op eender welk moment volledig up to date zijn.

Nieuwe vormen van draadloze scanners

Op het gebied van draadloze scanners staat de technologische vooruitgang niet stil en komen er steeds nieuwe snufjes op de markt. Dit zijn 2 voorbeelden van de meest recentste ontwikkelingen:

  • Een draagbare bonnetjes- en visitekaartjesscanner: dit is een draagbare en draadloze scanner die het formaat van een creditkaart heeft. Hij past dus zonder problemen in uw binnenzak zodat u eender waar een digitale kopie kunt maken van de rekeningen van aankopen die u gedaan heeft of van visitekaartjes die u gekregen heeft.
  • Een documentscanner in penformaat: deze draadloze scanner ziet er uit als een dikke pen waarmee u over een document moet gaan om het te scannen. Hij beschikt over een begeleidingssysteem dat ervoor zorgt dat de documenten gelijkmatig gescand worden. Sommige penscanners kunnen de gescande data onmiddellijk naar een computer, telefoon of printer doorsturen via een Bluetooth verbinding. De meeste scanners beschikken over een interne flashgeheugenchip waarop de gescande data kan worden opgeslagen. Deze kunnen dan via een USB-poort op een computer worden aangesloten om zo de gegevens over te dragen.

Had u graag een draadloze scanner gekocht, voor uw bedrijf of thuis, of een barcode Scanner voor uw magazijn dan kunt u hier uw voorkeuren opgeven. Wij bezorgen u gratis en binnen 48 uur de gegevens van minstens 4 verschillende leveranciers.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?