Fax kopen

Voordat e-mail een van de meest gebruikte manieren werd om teksten en afbeeldingen door te sturen en dat op zowel privé als zakelijk gebruik, was de fax het belangrijkste communicatiemiddel om dit te doen. Ook nu nog worden faxen veel gebruikt maar het zijn wel vooral bedrijven die nog een fax kopen.

Een fax kopen

Voordat e-mail een van de meest gebruikte manieren werd om teksten en afbeeldingen door te sturen en dat op zowel privé als zakelijk gebruik, was de fax het belangrijkste communicatiemiddel om dit te doen. Ook nu nog worden faxen veel gebruikt maar het zijn wel vooral bedrijven die nog een fax kopen.

Een fax werkt door middel van de telecommunicatie techniek en zorgt ervoor dat documenten met teksten en/of foto’s en afbeeldingen via de telefoonlijn naar iemand anders doorgestuurd kunnen worden. Wilt u een fax kopen dan kunt u natuurlijk een all-in-one toestel kopen zodat u ineens een fax, scanner, printer en kopieerapparaat hebt. Heeft u al deze andere toestellen niet nodig dan kunt u vanzelfsprekend een aparte fax kopen.

Een fax kopen, welke soorten zijn er

Hoewel e-mail de populairste manier is om data door te sturen is de fax ook nog steeds erg in trek en dan voornamelijk in de zakenwereld. Wilt u een fax kopen dan kunt u kiezen uit een groot aanbod aan verschillende soorten faxen maar hoofdzakelijk wordt er een onderscheid gemaakt tussen 3 types faxen: de thermische fax, de inktjetfax en de laserfax.

  • Een thermische fax: wilt u deze fax kopen dan kiest u voor het goedkoopste type van de 3. Dit toestel gebruikt thermisch papier dat u per rol kunt kopen. Nadeel is wel dat deze papiersoort vrij dun is, makkelijk opkrult en bovendien niet zo lang houdbaar is. Bovendien zal de kwaliteit van het geprinte document dat uit de fax komt onder invloed van zonlicht of warmte vrij snel verminderen. Het papier voor een thermische fax is ook slechts bij een beperkt aantal leveranciers te koop.
  • Een inktjetfax: deze fax gebruikt gewoon papier en de afdrukkwaliteit is zeer goed. Sommige inktjetfaxen kunnen zelfs in keur faxen en/of printen op voorwaarde natuurlijk dat de ontvangende fax dat ook kan. Wilt u deze fax kopen dan ligt deze qua prijsklasse tussen de thermische fax en de laserfax. Bovendien heeft u her het voordeel dat u het papier voor de fax eender waar kunt kopen en u dus niet aan een bepaalde leverancier gebonden bent.
  • Een laserfax: dit is de meest luxueuze en dus ook duurste fax van de 3. Wilt u deze fax kopen dan biedt hij u alle voordelen van een inktjetfax en daarnaast is hij ook eens een heel stuk sneller en bovendien goedkoper in gebruik.

Waarop letten als u een fax gaat kopen

Gaat u een fax kopen dan zijn er een aantal functies en punten waarop u kunt letten om zo te bepalen wat de beste fax is die aan uw voorkeuren beantwoord.

  • De snelheid van de fax: deze wordt grotendeels bepaald door de modem die in de fax zit en wordt uitgedrukt in Kbps (Kilo bits per seconde). De meeste faxen hebben een snelheid van 33,6 of 56,6 Kbps.
  • Het ontvangstgeheugen van de fax: heeft een fax een ontvangstgeheugen dan zullen ontvangen faxen daarin worden opgeslagen wanneer ze niet direct geprint kunnen worden, bijvoorbeeld in het geval van een defect of wanneer het papier op is. Met een ontvangstgeheugen bent u zeker dat u geen enkel bericht zult missen.
  • Verkorte nummerkeuze: heeft een fax een verkorte nummerkeuze dan kunt u een aantal nummers voorprogrammeren zodat u daarna met 1 druk op de knop een fax naar een bepaald nummer doorsturen.
  • Faxen naar meerdere nummers: bij sommige faxen is het mogelijk om 1 document in 1 keer naar meerdere nummers tegelijk te sturen.
  • Kopieerfunctie: er zijn ook faxen met een kopieerfunctie zodat u het toestel niet alleen als fax maar ook als kopieerapparaat kunt gebruiken.

Weet u welke functies uw fax moet hebben en wilt u een fax kopen dan kunt u snel en eenvoudig leveranciers vinden waarbij u daarvoor terecht kunt door hier uw gratis offertes aan te vragen.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?