Grootformaat printer

Ziet u het nog zitten om welke printer te kiezen? Of is de schrik u om het hart geslagen? Dan bestaat de oplossing er in dat u via internet doorgeeft aan welke eisen uw grootformaat printer moet voldoen. Er worden dan voor u – gratis en vrijblijvend – meerdere offertes opgemaakt.

Echt professioneel printen op een grootformaat printer is niet voor iedereen weggelegd. Grootformaat printers zijn anderzijds onmisbaar in bepaalde sectoren. Als u voor uw bedrijf overweegt om een te kopen, dan let u best op een aantal factoren.

 

Grootformaat printer: kleur of zwart-wit?

Het eerste wat u zich moet afvragen, is of uw grootformaat printer alleen in zwart wit moet kunnen afdrukken of deze ook in kleur moet kunnen afdrukken. Als u posters, affiches, technische tekeningen en dergelijke print, dan zal u best kiezen voor een apparaat dat kleur afdrukt. Zijn uw afdrukken eerder om buiten te gebruiken, dan kiest u best voor een zwart wit printer aangezien deze waterbestendige afdrukken kunnen maken. Is de snelheid van printen van belang, dan kijkt u ook best uit naar een zwart wit printer. Uiteraard weegt de kostprijs ook sterk door in uw beslissing. Zonder meer is een grootformaat printer die in kleur afdrukt duurder in aankoop en in gebruik. Zelfs als op de kleurenprinter wordt afgedrukt in zwart wit, is de afdruk nog steeds duurder dan wanneer deze op een zwart wit printer zou afgedrukt worden.

 

Kostprijs

Uiteraard speelt de kostprijs een grote rol in de beslissing die u zal nemen. De kostprijs omhelst niet alleen de aankoopprijs, maar ook de gebruikskost. De aankoopprijs van een grootformaat printer is een eenmalige investering. Maar door hier uit te kijken naar de minst dure apparaten, zou men later wel eens tot onaangename verrassingen kunnen komen te staan. Niet zelden zijn deze goedkopere apparaten veel duurder in gebruik. Zo bent u het uitgespaarde bedrag bij de aankoop meteen weer kwijt.

 

Grootformaat printer kopen: gebruiksvriendelijkheid

Hoe gemakkelijk zijn de toners van een printer te vervangen, of is dit zo ingewikkeld dat er een technieker moet langs komen? Ook van belang is te weten hoe de papierrollen worden ingeladen? Een grootformaat printer die gemakkelijk is in het gebruik, zorgt voor minder frustratie en tijdverlies.

 

De beschikbare ruimte

Een grootformaat printer neemt uiteraard meer ruimte in beslag dan een gewone printer. Hebt u voldoende ruimte ter beschikking om het toestel te plaatsen? Hierbij denkt u ook best aan de behandeling van de afdrukken. Uit een grootformaat printer komt geen A4-blaadje, maar afdrukken van groot formaat. Om deze afdrukken netjes te behandelen, is er eveneens ruimte nodig.

 

Grootformaat printer kiezen: het eindresultaat

Een doorslaggevende factor bij de keuze van een grootformaat printer is ook het eindresultaat. Hoe ziet de eindafdruk er uit, maar ook aan welke snelheid werd deze afdruk gemaakt? Vraag bij een eventuele leverancier altijd naar een voorbeeld van een afdruk die gemaakt wordt terwijl u er bij bent. De gegevens over het aantal pixels en de afdruksnelheid die in handleidingen en/of folders vermeld worden, zijn lang niet altijd realistisch.

Ziet u het nog zitten om welke printer te kiezen? Of is de schrik u om het hart geslagen? Dan bestaat de oplossing er in dat u via internet doorgeeft aan welke eisen uw grootformaat printer moet voldoen. Er worden dan voor u – gratis en vrijblijvend – meerdere offertes opgemaakt. Deze offertes heeft u binnen de kortste keren ter beschikking en zo kan u rustig kiezen wat voor u de meest passende oplossing is.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?