Kassaprinter

Als u voor uw winkel of horecazaak een kassa gekocht heeft dan zult u, indien de kassa geen geïntegreerde printer heeft, ook een kassaprinter moeten aanschaffen om uw bestelbonnen en rekeningen te kunnen printen.

Een kassaprinter kopen

Als u voor uw winkel of horecazaak een kassa gekocht heeft dan zult u, indien de kassa geen geïntegreerde printer heeft, ook een kassaprinter moeten aanschaffen om uw bestelbonnen en rekeningen te kunnen printen. Op het gebied van kassaprinters heeft u meestal de keuze tussen een thermische printer of een matrix printer. Beide soorten van printers zijn zo ontworpen dat de papier uitvoer aan de voorkant van het toestel zit zodat de kans dat er vocht in de printer kan binnendringen, bijvoorbeeld bij gebruik in de horeca, tot een minimum beperkt wordt.

Types kassaprinters

Bij een thermische kassaprinter wordt de tekst op papier gezet door middel van hittegevoelig papier. In dit papier zitten bepaalde chemicaliën die een verbinding aangaan bij verhitting zodat er op het papier een verkleuring zichtbaar wordt. De printkop van de thermische kassaprinter zorgt voor de verhitting. Er zitten namelijk een aantal punten die verhit worden en waarlangs het papier onder lichte druk geleid wordt waarna de tekst zichtbaar wordt op het papier.

Bij een matrix kassaprinter wordt de tekst dan weer gevormd doordat er kleine pinnetjes door een inktlint op papier drukken. Op deze manier kunt u dus teksten en grafische afbeeldingen op papier afdrukken. Matrixprinters worden wel steeds minder gebruikt, het zijn vooral de thermische kassaprinters die aan populariteit winnen.

Een voorbeeld van een thermische kassaprinter

1 van de nieuwste thermische kassaprinters is de TRST-A10 of de TRST-A15 kassaprinter van Toshiba. Dit zijn enkele van de belangrijkste eigenschappen:

  • Ze zijn stand alone te gebruiken
  • Delen een gemeenschappelijk platform dat eenvoudig te onderhouden is
  • Geschikt voor zowel hoge als lage printvolumes
  • Produceren tekst, afbeeldingen en barcodes aan een hoge snelheid
  • Hebben meerkleurige printmogelijkheden
  • Hebben een eenvoudige ‘drop in’ papierinvoer waardoor de kassarol snel en eenvoudig vervangen kan worden
  • Hebben een USB-ingang en seriële interfaces
  • Bieden de keuze tussen normaal en laag stroomverbruik, u kunt dus kiezen tussen snelheid of lagere energiekosten
  • De TRST-A10 is een enkelzijdige thermische kassaprinter
  • De TRST-A15 is een dubbelzijdige thermische kassaprinter

Kiest u voor een dubbelzijdige kassaprinter dan zal u da geld besparen doordat u tot 45% minder papier zult verbruiken. U hoeft de kassarol dus veel minder vaak te verwisselen. Bovendien is dit ook milieuvriendelijker. Doordat er 2 printkoppen zijn zullen deze elk de helft van het totaal aantal regels printen. Daardoor heeft elke printkop een dubbele levensduur in vergelijking tot de printkop van een gewone kassaprinter.

Er zijn kassaprinters met verschillende mogelijkheden en functies op de markt. Welke printer u kiest zal afhangen van de eisen waaraan hij moet voldoen en van uw budget. Om snel en eenvoudig geschikte leveranciers te vinden waar u een kassaprinter kunt kopen, kunt u hier uw gratis offertes aanvragen. Wij bezorgen ze u binnen 48 uur.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?