Zwart-wit printers sterven uit terwijl kleurenprinters zich razendsnel vermenigvuldigen…

Diverse jaren geleden was men ervan overtuigd dat men eigenlijk geen kleurenprinter nodig had thuis en men met een printer zwart-wit ook wel geholpen zou zijn. Als men nu het huidig tijdperk bekijkt waar wij in vertoeven kan men zich echter totaal niet meer inbeelden dat alles nog kleurloos zou worden afgedrukt.

Diverse jaren geleden was men ervan overtuigd dat men eigenlijk geen kleurenprinter nodig had thuis en men met een printer zwart-wit ook wel geholpen zou zijn. Als men nu het huidig tijdperk bekijkt waar wij in vertoeven kan men zich echter totaal niet meer inbeelden dat alles nog kleurloos zou worden afgedrukt.

Een gewone kleuren laserprinter of een A3

Als men de soorten printers allemaal bij mekaar legt, dan vindt of hoort men vaak hetzelfde verhaal. De één is vlugger, de andere is duidelijker… De aanschaf van een kleurenprinter is dan ook geen simpel taakje meer zoals vroeger maar vraagt relatief wat opzoekwerk. Men moet zeker ook eens overwegen om een A3 kleurenprinter aan te schaffen. Wat is er namelijk belangrijk aan een printer: kleuren zijn duidelijk, tekst is mooi geprint en dan uiteraard ook nog de snelheid van het afdrukken. Het probleem is dat de meeste mensen niet echt veel geld wensen uit te geven omdat ze vinden dat een printer overal te vinden is en dat het minste goed genoeg is. Lage prijzen van printers, aanbiedingen en koopjes vliegen ons dan ook overal rond de oren…Dagdagelijks komen er ook nieuwe modellen bij want die technologieën evolueren zodanig snel dat men vandaag een toestel kan kopen en dat het tegen morgen al weer verouderd is.

Geen printers kopen maar huren

Door de stijgende consumptiemaatschappij is ook de huur van bedrijfstoestellen flink gestegen. Men huurt eerder een toestel dan het te kopen en dit voornamelijk met de gedachte dat als er iets kapot gaat aan het toestel, men hiervoor niet meer zelf dient op te draaien. Bij huurtoestellen heeft men meestal een onderhoudscontract die de meeste kosten dekt. Bovendien is de huur van een toestel of machine een kost en geen investering en al naargelang de cijfers die u w firma heeft kan dit ook een zeer belangrijke rol spelen. Men zal wel een bedrag betalen dat maandelijks hoog is maar tenslotte kan men dit bedrag praktisch volledig aftrekken in de boekhouding. Uw boekhouder kan u hierbij uiteraard helpen want hij heeft zicht op de inkomsten en uitgaven en kan op die manier adviseren dat het nodig is om kosten te maken of dat het beter zou zijn te investeren. Afhankelijk daarvan kan men dan de beslissing nemen om te huren of te kopen.

Kwaliteit van afdrukken bij kleurenprinters is veel verbeterd.

Men heeft altijd de indruk te zeggen dat alle afdrukken met kleurenprinters gewoon perfect zijn maar daar is niet altijd sprake van. De ene printer heeft meer snelheid dan de andere of qua instellingen kan men soms meer.
Als men de oudere versies van de printers bekijkt ziet men ook dat de afdrukkwaliteit er sterk op vooruit is gegaan. Duidelijker en scherpere weergaves van foto’s of andere kleurenbestanden geven de verbetering aan van de technologie waarmee printers voorzien worden. Een mooie afdruk is uiteraard altijd veel aangenamer om te zien of af te geven aan bijvoorbeeld reeds bestaande klanten of aan potentiële klanten.

De beste kleurenprinter

Bent u op zoek naar een laser kleurenprinter, een Canon kleurenprinter…? Wilt u een kleurenprinter kopen of huren? Wilt u verschillende kleurenprinters vergelijken? Maak nu een offerte-aanvraag: via deze website kunt gratis tot 4 offertes van erkende leveranciers binnen de 48 uur ontvangen!

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?