Kopieerapparaat kopen: nuttige tips

Voor u een kopieerapparaat gaat kopen, kan het geen kwaad om uzelf een aantal vragen te stellen. Zo vermijdt u dat u een kopieerapparaat koopt dat niet aan uw verwachtingen voldoet of dat veel meer mogelijkheden heeft dan u nodig hebt. Lees hier een paar nuttige tips voor het kopen van een kopieerapparaat.

kopieerapparaat te koopVoor u een kopieerapparaat gaat kopen, kan het geen kwaad om uzelf een aantal vragen te stellen. Zo vermijdt u dat u een kopieerapparaat koopt dat niet aan uw verwachtingen voldoet of dat veel meer mogelijkheden heeft dan u nodig hebt. Lees hier een paar nuttige tips voor het kopen van een kopieerapparaat.

Wat moet uw kopieerapparaat kunnen?

Een modern digitaal kopieerapparaat kan vaak ook andere functies aan zoals printen, scannen en faxen. Niet zelden worden deze functies als add-ons bij uw kopieerapparaat verkocht zodat u later kunt kiezen of u ze echt nodig hebt. Bij sommige consumenten leeft nog het idee dat zo’n multifunctioneel kopieerapparaat minder betrouwbaar is dan een monofunctioneel, maar dat is ondertussen achterhaald. Wel moet u goed bedenken dat u, wanneer u kiest om enkel een multifunctioneel apparaat te plaatsen, u daarvan volledig afhankelijk bent. Indien er zich op dat apparaat een storing voordoet, ligt meteen een groot deel van uw werkzaamheden stil. Het kan dus nooit kwaad om een back-upmachine te voorzien.

Kopieerapparaat kopen
Heeft u het gehad met uw verouderde, trage kopieerapparaat-printer?

Laat uw kopieermachine-printer het ook telkens afweten net als u dringend een belangrijk document moet afprinten? Of duurt het een eeuwigheid om 2 pagina’s in kleur af te drukken? Dan weet u als geen ander dat dit een grote bron van ergernis is.
Gelukkig kan het ook anders! Dankzij de nieuwste technologieën print en kopieert u in sneltempo en zonder technische problemen.

Een van de belangrijkste beslissingen bij het kopen van een kopieerapparaat is of u kiest voor kleur of niet. Een kleuren kopieerapparaat is lang niet meer zo duur als vroeger, maar u moet toch nog altijd rekenen op een meerkost van 20 tot 30%. Voor de meeste kantooromgevingen is een hybride kopieerapparaat dat zowel zwart-wit als kleurenkopies kan maken een goede keuze. Indien u een prijs per kopie betaalt aan uw leverancier voor de variabele kosten en een andere prijs bedingt voor zwart-wit- als kleurenkopies, kunt u door goed op te letten veel geld besparen. Een speciaal kleuren kopieerapparaat dat kleurenkopies van hoge kwaliteit kan produceren, is voor de meeste gewone kantooromgevingen niet interessant.

Het volume en de snelheid van uw kopieerapparaat

Om ervoor te zorgen dat u het juiste kopieerapparaat kiest, moet u eerst een goede schatting kunnen maken van het aantal kopies dat u maandelijks maakt. Indien u al over een ouder kopieerapparaat beschikt, moet u gewoon even op de teller kijken. Indien u van plan bent om uw kopieerapparaat ook als printer te gebruiken, verhoogt u dit cijfer het best met 30 tot 50 procent. Daarna telt u er het best nog 15% bij om toekomstige groei gemakkelijk op te kunnen vangen. Een nuttige tip: een kopieerapparaat dat een te hoog volume moet draaien zal veel sneller gebreken vertonen wat de onderhoudsfactuur de hoogte in zal jagen. U koopt daarom beter een kopieerapparaat dat eigenlijk net iets te groot is voor uw behoeften. Indien u minder dan 700 kopies per maand maakt, kiest u beter voor een goedkoper tafelmodel (vaak een multifunctionele printer) dan een echte “business” copier.printer

Wat de snelheid van uw kopieerapparaat betreft, moet u met twee zaken rekening houden:

  • Gebruik maken van gevorderde kopieerfuncies zoals dubbelzijdig afdrukken of sorteren en nieten, zorgt ervoor dat de snelheid snel daalt. Als u vaak van dit soort functies gebruik gaat maken, richt u zich dus best niet op het maximale aantal pagina’s per minuut dat het kopieerapparaat aankan.
  • De absolute snelheid van een kopieerapparaat is belangrijk, maar als u vaak maar één kopie wilt maken is de tijd die het duurt alvorens de eerste pagina gedrukt wordt minstens zo essentieel. Vraag hier zeker naar bij uw leverancier.

Op zoek naar een kopieerapparaat? Vraag hier GRATIS tot drie offertes aan bij verschillende leveranciers. U krijgt een antwoord binnen de 48 uur!

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?