Kopieermachines: hoe werkt het?

De moderne kopieermachines zijn gewoon onmisbaar binnen elk bedrijf. Bedenk maar eens hoe het dagelijkse kantoorleven er zou uit zien zonder kopieermachines! De laatste jaren zijn kopieermachines alsmaar gesofisticeerder geworden. De basiswerking is echter nog steeds dezelfde en is zeer goed te vergelijken met die van laserprinters. Een kort overzicht van de werking van kopieermachines vindt u hier. Deze is toepasbaar op alle kopieermachines, of het nu om copiers xerox, canon copieermachines, sharp copiers of brother copieermachine gaat!

multifunctionele kopieermachinesDe moderne kopieermachines zijn gewoon onmisbaar binnen elk bedrijf. Bedenk maar eens hoe het dagelijkse kantoorleven er zou uit zien zonder kopieermachines! De laatste jaren zijn kopieermachines alsmaar gesofisticeerder geworden. De basiswerking is echter nog steeds dezelfde en is zeer goed te vergelijken met die van laserprinters. Een kort overzicht van de werking van kopieermachines vindt u hier. Deze is toepasbaar op alle kopieermachines, of het nu om copiers xerox, canon copieermachines, sharp copiers of brother copieermachine gaat!

Hoe werkt u met de kopieermachines?

Een belangrijke factor in het succes van kopieermachines is dat ze zo gemakkelijk te bedienen zijn. Alle kopieermachines worden bediend door de volgende eenvoudige stappen te doorlopen:

  • Open het deksel dat bovenop de glasplaat van alle kopieermachines ligt.
  • Leg het document dat u wilt kopiëren met de bedrukte kant naar beneden op de glasplaat.
  • Selecteer de opties die u wenst. Dit is afhankelijk van het type copieermachine waarover u beschikt. Vaak gebruikte opties zijn het lichter of donkerder maken van de kopie, het verkleinen of vergroten van de kopie, het aantal kopies dat u wilt maken …
  • Sluit het deksel.
  • Druk op de startknop.

Dat is de basis van alle kopieermachines. Daarnaast zijn er op heel wat kopieermachines uitbreidingen aanwezig die te maken hebben met de invoer en de uitvoer van de documenten. De belangrijkste, bijna op alle kopieermachines aanwezig, is de feeder of de automatische invoer. Deze laat u toe om meerdere pagina’s tegelijk te kopiëren. U hoeft dus niet elke pagina afzonderlijk op de glasplaat te leggen, dat doet de feeder voor u. Ook wat betreft de uitvoer zijn er heel wat mogelijkheden. U kunt mooie stapeltjes laten maken van meerbladige documenten of u kunt ze zelfs meteen laten nieten. Alles hangt af van de copieermachine die u hebt gekozen.

Wat gebeurt er binnen in kopieermachines?kopieermachine

De uitwendige werking van kopieermachines is dus zeer eenvoudig. Maar wat is nu eigenlijk de techniek die ervoor zorgt dat uw document exact wordt gerepliceerd? De belangrijkste ingrediënten voor deze magische technologie zijn licht en statische elektriciteit. Binnen in alle kopieermachines zit de drum die elektrostatisch wordt geladen. Wanneer u op de startknop duwt, wordt het document op de glasplaat fel verlicht. De drum vangt dit licht op. De belichte delen van de drum (waar het document wit is) verliezen daarbij hun lading. Wat overblijft is dus een negatief beeld van de pagina op de drum.

Vervolgens worden er zwarte plastic deeltjes (de toner) op de drum gelegd. Deze tonerdeeltjes hechten zich enkel aan de elektrostatisch geladen delen van de drum (waar er dus tekst of afbeeldingen zijn). Deze toner wordt daarna op een leeg blad gelegd, zodat er daarop een exacte kopie van het origineel ontstaat. De toner wordt op het papier gehecht met warmte die afkomstig is van de zogenaamde fuser. Daarom voelt elk papier dat uit kopieermachines komt dan ook warm aan! Dit zorgt er ook voor dat een kopieermachine altijd even moet opwarmen voor u hem kunt gebruiken.

Op zoek naar kopieermachines voor uw bedrijf? Via deze weg kunt u tot drie offertes GRATIS aanvragen. U krijgt een antwoord binnen de 48 uur.

multifunctionele kopieermachines
Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?