Printer met fax

Niet alle bedrijven hebben de plaats en het budget om een aparte printer en fax en vaak ook nog een scanner en kopieerapparaat aan te schaffen. Vandaar dat er vaak een printer met fax of een all-in-one printer gekocht wordt.

Een printer met fax kopen

Niet alle bedrijven hebben de plaats en het budget om een aparte printer en fax en vaak ook nog een scanner en kopieerapparaat aan te schaffen. Vandaar dat er vaak een printer met fax of een all-in-one printer gekocht wordt. U kunt kiezen voor een printer die ook faxen kan versturen maar omdat de meeste bedrijven toch ook op zeer regelmatige basis documenten moeten scannen en/of kopiëren wordt er meestal de voorkeur gegeven aan een all-in-one toestel met verschillende, uitgebreide functies. Gewone, privé, consumenten daarentegen zijn meestal niet op zoek naar een complex toestel en kiezen voor een gewone printer waarmee ze ook kunnen faxen of voor een compacte en eenvoudige all-in-one printer.

De all-in-one, printer met fax, scanner en kopieerfunctie

Doordat de printer met fax of de all-in-one de functies van verschillende toestellen combineert zijn ze zeer geliefd bij bedrijven. Ze zorgen voor een plaatsbesparing en vergemakkelijken de verwerking van de administratie. Er zijn bovendien vele verschillende modellen op de markt met allerlei verschillende functies en mogelijkheden. Er zijn draadloze toestellen zodat u van eender waar kunt printen, faxen of scannen. Met een draadloze printer kunt u eveneens vanaf meerdere computers op de printer afdrukken en bovendien kunt u het toestel dan eender waar in het bedrijf plaatsen. Er zijn inktjet- of laserprinters, kleuren of zwart-wit printers, A3 printers of printers die speciaal bedoeld zijn voor het afdrukken van foto’s. De meeste all-in-one printers beschikken ook over 1 of meerdere geheugenkaartsleuven zodat u foto’s rechtstreeks van uw geheugenkaart kunt afdrukken. Hoe er bij een all-in-one printer waarmee u wilt faxen wel rekening mee dat er een telefooncontactdoos in de buurt moet zijn waarop u het toestel kunt aansluiten.

Tips voor het kopen van een printer met fax of all-in-one

Bent u op zoek naar een goede printer met fax of all-in-one printer voor thuis of uw bedrijf dan zetten we voor u een aantal aandachtspunten op een rij waarmee u bij de aanschaf rekening kunt houden:

  • De afdruksnelheid: op kantoor zult u waarschijnlijk een hogere afdruksnelheid nodig hebben. Thuis is dit van minder belang.
  • De kwaliteit van het scannen: als scannen 1 van de belangrijkste taken is die uw all-in-one moet vervullen dan moet u er zeker voor zorgen dat u een toestel kiest met een scanner van heel goede kwaliteit (dit is vaak minder bij een all-in-one printer) of moet u overwegen nog een aparte scanner aan te schaffen.
  • De inkt: de kost bij bijkomende toners of inktcartridges zijn niet inbegrepen in de prijs van uw printer met fax of all-in-one tenzij u het toestel leaset en een service contract heeft. Hou er rekening mee dat toners vaak prijzig zijn en neem deze kost mee in beschouwing als u verschillende toestellen vergelijkt.
  • Papier: het soort papier heeft geen al te grote invloed op de kwaliteit van het printen tenzij het om foto’s gaat. In dat geval kunt u beter fotopapier kopen bij de leverancier waar u uw printer koopt omdat dat speciaal ontworpen is voor gebruik in combinatie met de inkt die uw printer gebruikt. Ook deze kost is vanzelfsprekend niet in de aankoopprijs van de printer inbegrepen.
  • De netwerkaansluiting: als u uw printer vanaf het netwerk van uw firma wilt gebruiken moet u ervoor zorgen dat u een printer koopt met een netwerkaansluiting in plaats van een usb-aansluiting.
  • Fouten: hou er ook rekening mee dat wanneer er 1 onderdeel van de all-in-one printer kapot gaat ook alle andere onderdelen niet meer zullen werken.

Zou u graag een printer met fax of een all-in-one printer kopen dan kunt u hier uw gratis offertes aanvragen.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?