Een printer huren

Wilt u een printer huren of kopen dan zijn er verschillende soorten printers waartussen u zult moeten kiezen. Er zijn Laserjet printers, inktjet printers of u kunt kiezen voor een multifunctional.

Een printer huren: Welk toestel kiest u?

Wilt u een printer huren of kopen dan zijn er verschillende soorten printers waartussen u zult moeten kiezen. Er zijn laserjet printers, inktjet printers of u kunt kiezen voor een multifunctional. Bij een laserjet printer worden teksten of afbeeldingen geprint doordat er toner (zwart of gekleurd poeder) aan het papier gehecht wordt. Hier zijn er dus geen spuitkanaaltjes die verstopt kunnen raken en is er geen heen en weer bewegende printkop die voor eventuele onnauwkeurigheden kan zorgen. Een inktjet printer daarentegen maakt gebruik van een printkop die inktdruppeltjes op het papier zal spuiten. Ze hebben dus wel spuitkanaaltjes die eventueel zouden kunnen verstoppen maar het voordeel is dat u met een inktjet printer kleurenprints kunt afdrukken van hoogwaardige kwaliteit. Wilt u een printer huren, gecombineerd met een fax, scanner en kopieerapparaat dan is een multifuncitonal waarschijnlijk de beste oplossing. Het bespaart u ruimte en biedt u al de mogelijkheden van deze verschillende toestellen in 1 machine.

Waarom een printer huren?

De meeste bedrijven schaffen zich hun computers en de daarmee gepaard gaande randapparatuur zoals een printer, fax of scanner gewoon aan maar in sommige gevallen is het interessanter deze toestellen te huren:

 • Een printer huren tijdens een evenement, beurs of congres. De firma waar u het toestel huurt, zorgt ervoor dat alles tijdig op de juiste locatie is, zorgt voor het transport, de installatie, de afbraak en de ophaling. U hoeft dus zelf niets op uw eigen kantoor los te koppelen en mee te sleuren waardoor u heel wat tijd bespaart en stress vermijdt.
 • Een printer huren omdat u tijdelijk extra capaciteit nodig heeft. Het kan voorkomen dat u tijdelijk meer printwerk heeft, eenmalig (bvb. een bepaalde reclamecampagne) of jaarlijks (bv. eindejaarsdrukwerk). Als u dit niet wenst uit te besteden dan is tijdelijk en of meerdere extra printers huren vaak de interessantste oplossing.
 • Een printer huren in het geval van calamiteiten. Zijn uw toestellen vernield of beschadigd door bijvoorbeeld een brand en vandalisme dan kan het huren van een printer en andere toestellen u helpen om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen gaan in afwachting van nieuwe toestellen.
 • Een printer huren voor een tijdelijke locatie. Heeft u bijvoorbeeld een bouwbedrijf dan kunt u ervoor zorgen dat en tijdelijk bouwplaatskantoor op een werf vanaf de eerste dag volledig operationeel is door een computer, scanner, fax en printer te huren.
 • U kunt een printer huren voor een periode gaande van een week tot zelfs 3 jaar, een zogenaamde shortrent.

Deze vorm van huren biedt u een aantal voordelen:

  • U kunt altijd en overal afdrukken
  • De toestellen die u huurt zijn steeds nagekeken en volledig in orde
  • U kunt telkens het toestel huren dat op dat moment het beste bij uw behoefte past
  • Meestal zijn service tijdens de kantooruren en toners inbegrepen in het huurcontract
  • Indien nodig kan er een netwerkkoppeling voorzien worden
  • Alles kan op uw maat en naar uw voorkeuren ingesteld en geregeld worden

Een printer huren of leasen

U kunt een printer huren in de vorm van een shortrent kunt maar daarnaast kunt u een printer ook leasen. Dit is een manier van werken die wat te vergelijken valt met een operationele autoleasing.

U bekijkt met de leasingmaatschappij welke vorm van printer lease het beste bij uw firma past. Geeft u de voorkeur aan enkel de leasing van de printer of wilt u er ook een servicecontract bij? Bent u op zoek naar een kleurenprinter of een zwart-wit printer. Print u veel of weinig, moet het toestel ook kunnen scannen, print u enkel op A4 of moet u ook vaak grote tekeningen of grafieken op A3 printen, wilt u 1 printer huren of uw gehele printerpark leasen? Aan de hand van al deze vragen zal de leasingmaatschappij u een bepaalde printer en een bepaalde printer lease voorstellen.

Gaat u een printer huren door middel van een leasing dan biedt dat verschillende voordelen:

 •  U kunt genieten van een service op maat. Is er iets mis met uw toestel dan zal er op heel korte termijn gezorgd worden voor een hersteller of vervangtoestel.
 •  U bent zeker van het tarief dat u maandelijks betaalt. Dit bedrag wordt op voorhand afgesproken met de leasingmaatschappij zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
 • Een printer leasen biedt ook een fiscaal voordeel. U kunt een geleased toestel fiscaal inbrengen zonder dat u rekening moet houden met afschrijvingen en dergelijke.
 • Flexibiliteit. Moesten uw behoeften in de loop van het leasingcontract veranderen dan heeft u meestal de mogelijkheid om op een ander toestel over te stappen. Het kan gebeuren dat u toch veel meer of veel minder moet printen dan oorspronkelijk gedacht of dat u plots toch veel kleurenprints nodig heeft terwijl dat voordien enkel zwart-wit was. Dan kunt u kiezen voor een ander toestel dat beter aansluit bij uw actuele behoeften. Iets wat u veel minder snel en makkelijk zou doen als u de printer zou moeten aankopen.

Wilt u een printer huren of zelfs leasen en bent u op zoek naar een geschikte leverancier die u daarbij helpen kan? Geen probleem! Vraag hier uw gratis offertes aan en wij bezorgen ze u binnen 48 uur.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?