Ricoh, het merk bij uitstek voor al uw kantoorapparaten

Ricoh, het bedrijf dat in 1936 werd opgericht, produceerde oorspronkelijk enkel lichtgevoelig papier.

Ricoh, het bedrijf dat in 1936 werd opgericht, produceerde oorspronkelijk enkel lichtgevoelig papier. Slecht een aantal jaren later ging het ook al over tot het maken van camera’s en daarna volgden de kantoormachines. Sinds 2005 in Ricoh onder andere marktleider in de kopieermachines en diverse andere kantoortoestellen. Het is een Japans bedrijf dat ondertussen wereldwijd opereert en zeer uiteenlopend gamma heeft van toestellen. Overal over de wereld kent men het merk Ricoh ongetwijfeld en vandaag de dag staat het dan ook garant voor kwaliteitsvolle producten.

Het gamma van Ricoh is enorm groot

Ricoh produceert een enorm uiteenlopend gamma, gaande van camera’s tot kopieermachines, printers, faxapparaten,… De toestellen zijn stuk voor stuk kwalitatieve producten die met de meeste zorg ontwikkeld en geproduceerd worden. Naast het kleine aandeel in de privésector spitst Ricoh zich vooral toe op het bedrijfsleven en de zelfstandigen. Ze zijn voortdurend op zoek naar verbetering op gebied van bedrijfsprocessen, waardoor de productiviteit van firma’s enkel maar kan verbeteren. Dit betekent meer winst en dat is uiteindelijk het doel van een bedrijf: winst maken en productief blijven.

Bovendien spitst Ricoh zich ook veel toe op het milieu. Zij kiezen voor beperking van de belasting van het milieu door bijvoorbeeld gebruik te maken van uit biomassa vervaardigde kunststoffen.

Ricoh loopt vooruit

Door op de tijd vooruit te lopen kon Ricoh dikwijls voorzien wat de markt ging vragen en konden ze zich daar ook meestal perfect op voorbereiden. Veel onderzoekswerk zorgde ervoor dat ze steeds de eersten waren om klanten te bieden wat ze nodig hadden en op die manier hadden ze ook steeds niet 1 maar meerdere stappen voor op al hun concurrenten. Zij hadden bepaalde producten al in productie nog voor de concurrentie doorhad dat dit het nieuwe item zou zijn waarnaar gevraagd werd . Gevolg hiervan was dat zij perfect konden inspelen op de eisen van de klant nog voor de rest ook maar een soortgelijk toestel kon produceren.

Ricoh printers

Ook in het printergamma is Ricoh zeker een grote koploper. Via de website van Ricoh kun je diverse toestellen bekijken en hun kwaliteiten en mogelijkheden vergelijken. Bovendien is er een speciale tool op de website waar je een aantal toestellen kan aanklikken. Daarna worden deze toestellen allemaal naast elkaar geplaatst en met elkaar vergeleken. Als men bijvoorbeeld dan twijfelt tussen een aantal toestellen, dan kan men perfect de voor- en nadelen tegen mekaar afwegen. Zo kan de keuze makkelijker worden en krijgt men uiteindelijk veel meer producttevredenheid.

Het is dus duidelijk dat Ricoh een groot aantal toestellen op de markt heeft gebracht die stuk voor stuk een meerwaarde voor uw firma kunnen betekenen. Vraag dus vandaag nog uw offertes aan en laat u bijstaan bij uw aankoop van uw nieuw kantoortoestel!

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?