Scanners hebben ons leven makkelijker gemaakt

Weet u nog, toen u vroeger in de supermarkt aan de kassa stond, hoe lang het kon duren voor alle prijzen waren ingetikt in de kassa? In de kleinere winkeltjes en lokale supermarktjes gebruikt men dikwijls nog steeds dit kassasysteem maar we kunnen ons niet voorstellen als men naar grote ketens gaat dat men daar nog manueel alle prijzen moet intikken…

Weet u nog, toen u vroeger in de supermarkt aan de kassa stond, hoe lang het kon duren voor alle prijzen waren ingetikt in de kassa? In de kleinere winkeltjes en lokale supermarktjes gebruikt men dikwijls nog steeds dit kassasysteem maar we kunnen ons niet voorstellen als men naar grote ketens gaat dat men daar nog manueel alle prijzen moet intikken…

De scanner was een grote verbetering

De diverse soorten scanners die er zijn tonen aan hoe veelzijdig dit toestel eigenlijk wel is. We spraken daarnet over scanners in onze supermarkten maar uiteraard zijn de meest besproken scanners degene die men gebruikt bij de pc. Als men het segment van printers en scanners aanhaalt, dan ziet men dat er weinig mensen zijn die op hun bureau nog geen scanner staan hebben. In vele gevallen hebben we thuis al een printer met scanner.
Als we een scanner kopen, dan gebruiken we die ook meestal om bepaalde documenten in te scannen zoals brieven maar ook foto’s en afbeeldingen. De ene scanner is dan ook weer vlugger dan de andere en daarom is het handig dat men eerst gaat scanners vergelijken voor tot een definitieve aankoop over te gaan.

Wat verkiest men: snelle scanners of goedkope scanners?

Als we op zoek zijn naar een scanner voor bij onze pc, dan kan men nagenoeg overal een scanner verkrijgen die eigenlijk aan beide voorwaarden zal voldoen. Een scanner is bijlange zo duur niet meer als vroeger. Bepaalde besturingsapparaten bieden zelfs software aan die zelf de mogelijkheid biedt via uw scanner faxen te versturen en te ontvangen. Wanneer men een scanner voor Windows 7 wil moet men wel rekening houden dan soms niet alle hardware compatibel is met alle besturingsprogramma’s. Dikwijls kan u de scanner installeren maar zal het toestel niet goed werken en dan is het meestal te laat.
Vergelijk scanners dus eerst voor u overgaat tot een definitieve aankoop en vraag nu offertes aan zodat u geen extra kosten dient te maken achteraf omdat bepaalde zaken niet werken. De offertes die u van ons zal ontvangen zijn volledig vrijblijvend en houden geen verdere aankoopverplichting in. De aanvraag houdt dus enkel voordelen in! Ook voor professionele scanners of voor een grootformaat scanner vraagt u best eerst verschillende prijzen op voor u uw geld uitgeeft.
Ook op tweedehandssites biedt men hier en daar een scanner te koop aan. Wees echter voorzichtig met dergelijke aankopen want het gebeurt dikwijls dat men na aankoop ziet dat het toestel diverse mankementen heeft of niet werkt zoals het hoort. Garantie op dergelijke toestellen is er niet en dan mag u opnieuw kosten maken om het toestel naar behoren te laten werken. Als het ooit al zal werken want niets garandeert u dit! U zal dus zeker beter af zijn eerst offertes aan te vragen voor en nieuw toestel en misschien iets meer uit te geven maar dan bent u ook zeker van de kwaliteit en beschikt u over een waarborgtermijn en een service na verkoop zodat u op beide oren kan slapen en eindeloos documenten kan scannen.

Een Canon kopieermachine: wordt zelfs gebruikt om kopies te nemen van uzelf…

Een aantal jaren geleden is Canon naar buiten getreden met de opmerking dat hun toestellen niet gemaakt werden om “persoonlijke kopies op te maken”. Toch moeten ze bij Canon bevestigen dat de toestellen niet gemaakt zijn om bepaalde afdrukken mee te maken…

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?