Waarop moeten we letten als we een laserprinter kopen

Over het algemeen staat een laserprinter bekend om het afdrukken van zeer scherpe en duidelijke afdrukken. Bovendien zijn laserprinters ook beduidend sneller dan inkjet printers. Toch is er nog een groot verschil tussen de verschillende laserprinters en moeten we toch met een aantal zaken rekening houden en vergelijken als we een laserprinter kopen.

Over het algemeen staat een laserprinter bekend om het afdrukken van zeer scherpe en duidelijke afdrukken. Bovendien zijn laserprinters ook beduidend sneller dan inkjet printers. Toch is er nog een groot verschil tussen de verschillende laserprinters en moeten we toch met een aantal zaken rekening houden en vergelijken als we een laserprinter kopen.

Belang van het geluidsniveau

Voor mensen die de printer vaak gebruiken en bij wie de printer in hun directe omgeving staat is het belangrijk rekening te houden met het geluidsniveau bij de aankoop van een laserprinter. Een laserprinter kopen is namelijk wel wat goedkoper geworden maar blijft toch een investering die men niet na een paar dagen opnieuw van de hand wenst te doen. Goed kijken en vergelijken is dus zeker de boodschap. Veel printers maken een geluid dat als storend kan ervaren worden door sommigen. Het geluidsniveau van een printer wordt uitgedrukt in decibel. Om hierin wat duidelijkheid te scheppen geven we graag mee dat een verhoging van drie decibel gelijk staat aan een verdubbeling van het geluid. Een laserprinter met een geluidsniveau van 35 wordt eigenlijk als een stil toestel gezien. De specifieke kenmerken en het geluidsniveau van de printer vindt men terug bij de specificaties van het toestel die meestal op de verpakking zullen vermeld staan.

Wat drukt men af met een laserprinter

Naast de snelheid en het geluidsniveau is ook hetgeen wat men afdrukt niet onbelangrijk wanneer we een laserprinter kopen. Hier gaat het meerbepaald  over het afdrukken van enkel   teksten  of ook afbeeldingen. Als we hoofdzakelijk teksten  afdrukken met de laserprinter, dan hoeft de resolutie niet overdreven hoog te zijn. Een resolutie van 600 dpi kan hier volstaan maar in geval van het veelvuldig afdrukken van  grafieken, schema’s of andere afbeeldingen, dan heeft men toch een hogere resolutie nodig zodat de afdrukken voldoende kwaliteit hebben.  Als we een laserprinter kopen is het dus noodzakelijk vooraf toch eens goed na te denken wat we allemaal met die printer willen doen. Een laserprinter kopen lijkt in onze huidige samenleving een zeer simpele en vaak te snel uitgevoerde handeling die achteraf soms kan resulteren in  ontevredenheid.

Laserprinter kopen: wat met de prijs?

Wanneer we een laserprinter kopen zal de aanschafprijs ongetwijfeld ook heel wat parten spelen. En niet alleen de aankoopprijs van het toestel is belangrijk maar ook het onderhoud achteraf en de toners mag men niet vergeten.  Een laserprinter kopen of een andere vorm van printer vraagt een investering maar ook achteraf moet men bepaalde zaken blijven kopen om de printer te kunnen blijven gebruiken. Een toner voor een laserprinter is in aanschaf over het algemeen wel duurder maar met deze toners kan u veel meer afdrukken maken dan met een inkjet cartridge  Mensen die een laserprinter kopen met het zicht op heel veel afdrukken te maken,  maken een correcte keuze want de kosten per pagina met een laserprinter zijn lager.

Koop dus geen kat in een zak maar vergelijk eerst  prijzen alvorens te beslissen om zomaar over te gaan tot de aankoop van een laserprinter.  Vraag meteen uw vrijblijvende offertes aan!

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?