De zwart-witkopieermachine

Snel, efficiënt en economisch, zwart-witkopieermachines hebben veel voordelen. Hoe werkt een zwart-witkopieermachine?

Snel, efficiënt en economisch. Zwart-witkopieermachines hebben veel voordelen, maar hoe werkt een zwart-witkopieermachine?

Werking van een zwart-witkopieermachine

Wanneer u een fotokopie van een document maakt, wordt het “gescand” door een lichtbron. De witte vlakken reflecteren het licht op de ‘trommel’ via een systeem van spiegels en lenzen. De onbelichte gebieden corresponderen met zwarte delen van het document. Ze trekken het tonerpoeder aan dat op het papier gefixeerd wordt door verwarming.
De tinten zijn het gevolg van de aantrekkingskracht van de toner die evenredig is met de hoeveelheid gereflecteerd licht.

Waarom kiezen voor een zwart-witkopieermachine?

De voordelen van zwart-wit kopieermachines hebben hoofdzakelijk betrekking op tijd en geld:

Economisch: de prijs wordt vooral bepaald door de toners. Bij zwart-wit is die veel lager dan bij kleur, tot 4 keer goedkoper! De kosten van een zwart-wit kopie is ongeveer 2 cent tegenover 8 cent voor kleur.
Prestatie: sommige zwart-witkopieermachines kunnen tot 200 pagina’s per minuut afdrukken. Dat zijn 12.000 pagina’s per uur! Afdrukken in kleur kost meestal meer tijd. De zwart-witkopieermachine kan winstgevend zijn voor een bedrijf waarvan de printbehoeften hoog zijn, maar waar kleur niet noodzakelijk is.

Functies van een zwart-witkopieermachine

Zelfs al zijn ze beperkt tot zwart-wit printen, toch heeft dit type kopieermachine veel mogelijkheden. Waarmee moet u rekening houden bij het kiezen van uw kopieermachine:

  • Fax of Multifunctioneel (netwerk printer, scanner, …)
  • Duplex
  • Grootte van de lade
  • Afdruksnelheid
  • Opwarmtijd kopieerapparaat
  •  …

Prijs van een zwart-wit kopieermachine

Betaalbaarder dan een kleurenkopieerapparaat, is zwart-wit ook zuiniger op de lange termijn, zoals we hierboven hebben gezien.
De prijs van een zwart-wit kopieermachine hangt onder andere af van bovengenoemde factoren. Ze zijn verkrijgbaar vanaf €200 en kunnen oplopen tot €2.000 of meer.

Wij kunnen u helpen leveranciers, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen
Hebt u reeds een kopieermachine ?